Ontmoet het team achter GoedGezond

GoedGezond is een initiatief van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, huisartsen in regio Den Bosch, GGD Hart voor Brabant en de gemeente ’s-Hertogenbosch.
Dit is het team achter GoedGezond. Allen met hun eigen kennis en ervaring over gezondheid en gezonde leefstijl.

Van links naar rechts; Miriam de Werd (GGD Hart voor Brabant / Jeroen Bosch Ziekenhuis), Geert Elbers (huisarts), Frank van Summeren (Stichting huisartsenpraktijk.nl) en Stefanie van Mook (gemeente ’s-Hertogenbosch).

Wij hebben samen één missie: meer gezonde en gelukkige jaren voor iedereen! We geloven daarbij in de positieve kijk op gezondheid. Waarbij niet ziekte centraal staat, maar vooral gezond worden en blijven. We slaan daarbij de brug tussen het zorg- en leefstijlaanbod in onze regio. Te beginnen in de gemeente ’s-Hertogenbosch maar zodra het kan, willen we de regio bedienen met dit leefstijlplatform.

Voor zorgprofessionals
Zorgprofessionals uit het JBZ of huisartsen hebben steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl maar erkennen ook het tijdgebrek hiervoor. Met dit leefstijlplatform kunnen zorgprofessionals doorverwijzen naar passend aanbod op gebied van goed bewegen, goede voeding, slapen & ontspannen en stoppen met alcohol & roken. Dit platform geeft helderheid over kwalitatief aanbod voor een gezonde leefstijl in de buurt. Het kan vanuit de spreekkamer gebruikt worden en dat scheelt tijd.

Voor inwoners
De weg naar een (nog) gezonder leven is soms best lastig. Je weet vaak best wat je kan doen om gezond te leven. Maar waar begin je? Goedgezond is de ingang voor een gezond(er) leven. Het toont aanbod in de buurt. En het is makkelijk te filteren op soort aanbod per thema, leeftijd en/of vergoeding. Daarmee is het een website voor iedereen. Dat vinden we belangrijk. Een gezonde leefstijl moet makkelijk en leuk blijven. En de eerste stap is het leefstijlplatform GoedGezond.

Achtergrond
​​​​​​​Samen willen we met Goedgezond meer mensen op weg helpen naar een gezonder leven. Wat begon als een goed idee is doorontwikkeld tot een lokaal initiatief met zelfs regionale ambities. Met gepaste trots lanceren we het leefstijlplatform. Maar we kijken er nog meer naar uit dat we daarmee bijdragen aan meer gezonde en gelukkige jaren voor iedereen.

Ontmoet het team Hier zijn we!
De online zorg-experts
Frank van Summeren
Frank van Summeren Stichting huisartsenpraktijk.nl
Stefanie van Mook
Stefanie van Mook Gemeente ’s-Hertogenbosch
Miriam de Werd
Miriam de Werd GGD Hart voor Brabant/JBZ
Geert Elbers
Geert Elbers Huisarts

GoedGezond is onderdeel van het programma Samen Gezond ’s-Hertogenbosch waarbij we samen met partners, ondernemers en inwoners gaan voor meer gezonde en gelukkige jaren voor iedereen. Meer weten? Kijk op www.denbosch.nl/samengezond.

Heb je vragen, tips of opmerkingen? Mail dan naar info@goedgezond.nl