Terug naar overzicht
Roken en alcohol Verslavingskunde Nederland

Wij zijn een landelijk expertisenetwerk voor preventie, behandeling en herstel bij verslaving. We bundelen de volledige expertise van de sector, om samen verslavingsproblematiek te voorkomen en mensen beter te bereiken en behandelen.

Bekijk de website
Adres
Piet Mondriaanplein 25
3812 GZ Amersfoort

Contact
www.verslavingskundenederland.nl/
06-8226 8687
Aanbod
Online
Adviesgesprek
Maak je je zorgen over je eigen alcoholgebruik of dat van iemand anders? Bijvoorbeeld je partner, ouder of kind? En wil je advies? Je kunt op deze pagina een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen.
Online
Alles over drinken
Als je op zoek gaat naar objectieve informatie, testjes en apps over alcohol, dan is er veel te vinden. Het platform Alles over Drinken heeft alles voor je verzameld. Handige testjes en slimme tools. Toegang tot persoonlijk advies en hulpverleners.
Online
IkPas: 30 dagen geen alcohol
Daag jezelf uit en doe mee met IkPas. Zet je alcoholgebruik 30 of 40 dagen op pauze. Ervaar de voordelen van tijdelijk niet drinken. Door tijdelijk geen alcohol te drinken merk je welke rol alcohol (vaak onbewust) in je leven speelt.
Online
Online zelfhulpmodule alcohol
Werk gratis online en anoniem aan stoppen of minderen. Het programma bestaat uit opdrachten en video’s. Je gaat aan de slag met registratie van je alcoholgebruik, voor- en nadelen, doelen stellen, omgaan met trek, risicosituaties en gedachten.
Online
Test je alcoholgebruik
Drink jij matig? Ben je een probleemdrinker? Doe de zelftest en kom erachter hoe het zit met jouw alcoholgebruik. Als je risico loopt, op welke punten is dat dan? Ga er even voor zitten en beantwoord ongeveer 15 vragen, en krijg uitgebreid advies.