⬅ Terug naar overzicht
Bewegen, Slaap en ontspanning LIJV fysiotherapie en training

Handtherapie
Senioren Behandel en Beweegcentrum
Fysiotherapie
Gevarieerde trainingsvormen (zoals pilates, yoga, fysio fitness)
Prikkelarm - NAH

Bekijk de website âž¡
Adres
Jacob van Maerlantstraat 100
5216 JM Den Bosch

Contact
lijv.nl/fysiotherapie/
085 - 0064880
Aanbod
Op locatie
COVID - YOGA
Ontspanningstherapie voor LONG COVID patiënten

Bij long-covid cliënten zien we dat je last kan hebben van een veranderd ademhalingspatroon, snel buiten adem zijn, kortademigheid, snelle overprikkeling, slechte focus, vermoeidheid of slecht slapen. Middels rustige meditatie-, ademhaling- en yogaoefeningen die afgestemd worden op jouw fysieke niveau, krijg je betere controle over je ademhaling en kun je werken aan een betere balans tussen lichaam en geest. De ademhalingsoefeningen zijn afgestemd op de klachten die veel voorkomen bij long covid cliënten. De lessen worden gegeven in kleine groepjes in een rustige ruimte en er wordt erg positief op gereageerd door deelnemers.
​
Vergoeding
Met een verwijzing van een sportarts of huisarts vanwege long-covid klachten kan ontspanningstherapie worden vergoed. Je komt altijd eerst bij een fysiotherapeut die is gespecialiseerd in long-covid klachten om een juist behandelplan te bespreken.
Op locatie
Fysio Fitness
Een goede fysieke conditie zorgt voor een betere gezondheid, hoe jong of oud je ook bent. Bij LIJV helpen we je het beste uit je lichaam te halen. LIJV staat voor Lekker In Je Vel. En dat is waar we voor gaan!

Een LIJV Fysio Fitness training kan je helpen om weer pijnvrij bewegen of een lichaamsfunctie te herstellen. Kies ook voor LIJV als je wilt sporten onder begeleiding van een specialist in beweging of wilt bewegen op basis van een persoonlijk oefenprogramma. Wie weet heb je wel een doel waar je naartoe wilt werken? Zoals het beklimmen van een berg of het lopen van de Nijmeegse Vierdaagsen. Of misschien wil je gewoon zo soepel en sterk mogelijk blijven, ook na je pensioengerechtigde leeftijd. Wij helpen je graag om die doelen te behalen, groot of klein! Maar ook zonder doelen ben je meer dan welkom.

Je sport bij ons op een vast moment in een klein groepje onder toeziend oog van een enthousiaste fysiotherapeut of andere specialist in beweging. Wij zijn graag jouw stok achter de deur. We maken een oefenschema voor jou op maat en stellen dit elke 8 weken bij en daarnaast direct wanneer je bv. met rugklachten bent opgestaan die morgen.

Wij blijven je uitdagen en begeleiden met een grote glimlach!
Op locatie
Fysiotherapie en manuele therapie
LIJV staat namelijk voor Lekker In Je Vel. Als je lekker in je vel zit, voel je je goed. Soms maken lichamelijke klachten dit echter lastig. En dáár komen wij om de hoek kijken. LIJV fysiotherapie is het vertrouwde adres voor goede fysiotherapeutische zorg, manuele therapie, handtherapie en training. Tevens beschikken we over een Senioren Behandelcentrum. Bij LIJV voor jou draait het, je voelt ‘m al aankomen, om jou!

Tevens bieden wij tal van trainingen en is ons team opgebouwd uit fijne therapeuten met ieder hun eigen specialisme zodat wij jou zo goed én efficiënt mogelijk kunnen helpen!
Op locatie
NAH prikkelarme training
Onze prikkelarme training is er voor iedereen die lekker wil bewegen onder deskundige begeleiding, in een geschikte ruimte zonder al te veel prikkels. Je kunt tijdens het sporten (bijna) een speld horen vallen.
Op locatie
Pilates
Pilates is voor iedereen die zich soepeler en fitter wil voelen in het dagelijks leven. Het is een ontzettend fijne training die het lichaam versterkt en tegelijkertijd versoepelt. De kracht zit ‘m vooral in de eenvoud en combinaties van bewegen. Kort gezegd is Pilates een reeks van oefeningen waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest de uitgangspunten zijn.

Pilates is fantastisch om je houding te verbeteren en om rug-, nek-, en schouderklachten te verminderen/onder controle te houden. Na een Pilates les voel je je als herboren, sterk en vol energie.

Onze aanpak
Wanneer je aan Pilates deel wil nemen, plannen we een intake van een uur om jouw gezondheid en conditie in kaart te brengen. We bespreken jouw persoonlijke wensen en nemen de basis beginselen van pilates met je door. Daarna start je in een vaste groep die wekelijks op dezelfde tijd traint. Samen bewegen kan voor extra gezelligheid zorgen en ‘een stok achter de deur’ zijn.

Kosten pilates
Pilates gaat buiten de verzekering om en betaalt u zelf.
Op locatie
Running Fysio
Hardlopen is goed voor lichaam en geest. Naast fysieke verbetering zorgt hardlopen ook voor een mentale boost. Het mooie van hardlopen is dat iedereen het kan. Of je nu jong bent of op leeftijd, een (chronische) aandoening hebt of een slechte conditie. Zelfs als je denkt dat je het lichaam er niet voor hebt… jij kan het ook, echt waar! Er zijn namelijk heel veel vormen van ‘rennen’. Onze running fysiotherapeut weet daar alles van. Hij is gespecialiseerd in het begeleiden van iedereen die wil starten met hardlopen. Onder zijn deskundige begeleiding leer jij hoe je dat verantwoord en ontspannen doet.

Heb je geen gezondheidsklachten maar wil je wel graag onder individuele begeleiding starten met hardlopen? Ook dán kun je bij ons terecht.

Wanneer Running Fysio?
Running Fysio kan je helpen of is mogelijk bij:

overgewicht;
artrose;
reuma;
fibromyalgie;
diabetes mellitus;
chronisch vermoeidheidssyndroom;
MS;
cerebrale parese;
somberheid – depressieve- en/of angstgevoelens;
stress – burn-out;
hardlopen op hogere leeftijd;
blessuregevoelige of geblesseerde hardlopers.
Verwijsbrief
Je kunt bij ons terecht zonder verwijsbrief.

Vergoeding
Start je met Running Fysio om gezondheidsredenen? Running Fysio kan dan vallen onder de aanvullende verzekering fysiotherapie.

Heb je geen gezondheidsklachten maar wil je onder deskundige begeleiding starten met hardlopen? Dan zijn de kosten voor eigen rekening.